GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2023 Çarşamba 13:54

‘İzmir’i tanıtabilirim’ demişti, CHP'ye gönderme yaptı: İthal adaylara Limontepe’den İzmir'i göstermişler!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra Milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Onlar adaylarını saraylarda 5 yıldızlı otellerde tanıtılar biz Limontepe'de halkımız ile tanıtıyoruz” sözlerini eleştirdi. İnan, “Limontepe’yi kendi milletvekili adaylarına göstermiş, yukarıdan da bölge bölge tanıtmış olmuşlardır diye düşünüyorum. İthal adaylara Limontepe'den İzmir’i göstermişlerdir" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan SonSöz Tv’nin konuğu oldu.  Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, CHP’yi ve yerel yönetimi hedef aldı.

LİMONTEPE’DE YAPMALARI İSABET OLMUŞ
İnan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun partisinin Limontepe’de gerçekleştirdiği aday tanıttım toplantısında söylediği, “Onlar adaylarını saraylarda, 5 yıldızlı otellerde tanıttılar. Biz Limontepe'de halkımız ile tanıtıyoruz. Birkaç gündür çıkmışlar bayrak, vatan, Atatürk bizim kırmızı çizgimiz diyorlar” açıklamasına cevap verdi. 

İnan, “Limontepe’de aday tanıtım yapmışlar, isabetli olmuş. Limontepe’yi kendi milletvekili adaylarına göstermiş, yukarıdan da bölge bölge tanıtmış olmuşlardır diye düşünüyorum. İthal adaylara Limontepe'den İzmir’i göstermişlerdir” dedi.

İKTİSAT KONGRELERİNİ BİLE SANAT MERKEZİNDE YAPTILAR
Aday tanıtım çalışmaları yapmak için İzmir’de kongre merkezinin olmadığını söyleyen İnan, “Sayın Başkan, bizi de 5 yıldızlı lüks otelde aday tanımı yaptılar diye eleştiriyor. Herhalde Sayın Başkan da şehirde nerede kongre merkezi, nerede sanat merkezi var bilmiyor. Ya da nerede hangi imkânlarla turizmcilerin, iş dünyasının nerelerde tanıtım yapabilir durumda olduklarından bir haber herhalde. Şehrin bu konuda ne kadar sıkıntılı olduğunu hiç bilmiyorlar” ifadelerini kullandı.

İnan ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için, “Belediye başkanın göreve gelir gelmez Şato’da kendine lojman yaptı. Önce bunu görsünler sonra bizleri eleştirsinler” derken sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizi lüks otellerde tanıtım yapıyorlar diye eleştiriyorlar. Peki, bu eleştirilerinizden sonra sormazlar mı adama büyükşehir belediyen ne yapıyor diye… Kendi büyükşehir belediye başkanın göreve gelir gelmez Şato’da kendine lojman yaptı. Önce bunu görsünler, sonra bizleri eleştirsinler. Benim seçim bölgemde olan Opera binasını hala bitiremediniz. İktisat kongresine ne paralar harcadınız. Sonucunda ise toplumun değerlerine savaş açmış kişileri konuşturdunuz kongrede. Bu gibi şeyleri konuşurken önce şehri tanımanız lazım. Bu şehirde gençlerin alanları kütüphaneleri var mı? Bu şehirde gençlik merkezleri bile yapmamışlar. Bu dönemde ortaya koydukları bir tane gençlik merkezi söyleyebilirler mi? Bir tane kütüphane gösterebilirler mi? Ben bunu her yer de söylüyorum, ben 2 senedir bu İzmir’i temsilen tüm belediyeleri dolaşıyorum. AK Partili büyükşehir belediyelerinin dönemlerinde o kadar güzel gençlik alanları var ki… AK Partili belediyeler yapmış diye sevinirken bir yandan ise bunlar neden İzmir’de yok diye üzülüyorum. Ah diyorum, bunlar neden İzmir’de yok. Yerel yönetim İzmir’de her konuda sınıfta kaldı. Ama yerel yönetimin en fazla sınıfta kaldığı konu gençlik konusu. Bu konuda daha da samimi olmalarını beklerdik. Bu şehrin gençlerine yatırım yapmadılar. Bir tane kütüphane yok. İstanbul’un Fatih Belediyesi’nin 11 tane kütüphanesi var. Bu kütüphaneler o kadar teknolojik ki gençler kütüphaneye girmek için kapıda sıralar oluşturuyorlar. Fatih’in 11 tane bu tarz kütüphanesi varken benim kentimde İzmir’de yerel yönetimin kazandırdığı bir tane bu şekilde kütüphane yok”